Yeşil bina konseptli yeni Teknoloji Merkezi açıldı – Ankara Haber

Donanım ve yazılım için her bir önemli bileşeni kendi bünyesinde geliştiren ve üreten, fabrika otomasyonuna yön veren FANUC, 1993’te Türkiye’de başlayan macerasında bir adım daha attı. Sancaktepe’de 10 bin 300 metrekare alan üzerine yaklaşık 20 milyon euro’luk bir bedelle tamamladığı yeni Teknoloji Binası ve Merkezi’ni hizmete açan FANUC, bu sayede üretim sektörüne daha etkin ve hızlı hizmet sunacak. Avrupa’daki ikinci yenileme merkezi, uygulama merkezi ve retrofit alanına da sahip merkez yeşil bina konsepti ile dikkat çekiyor.

Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, dünya çapında 300’e yakın iştiraki ile hizmet vermeyi sürdürürken, 30 yılı aşkın süredir yer aldığı Türkiye’de fabrika otomasyonuna birçok yenilik kazandırıyor. FANUC, Sancaktepe’de 10 bin 300 metrekarelik bir alanda hizmete aldığı yeni Teknoloji Merkezi’ne geçiş yaptı ve merkez için yaklaşık 20 milyon euro’luk yatırım gerçekleştirildi.

FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Yeni yatırımımız sayesinde ürünlerin sergilenmesi, uygulama alanları, eğitim faaliyetleri ve ürün yenileme hizmetlerinin daha geniş bir alanda sunulması çok daha verimli bir hale geldi. Bu merkezde, ürünlerin sergilendiği ve çalıştırıldığı bir showroom, sektöre nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan bir akademi ve uygulama merkezi, Avrupa’daki ikinci yenileme merkezi ve retrofit alanı bulunuyor. Çalışanlarımızın tamamının rahatla ve keyifle çalışabileceği bir ofis ortamı da kurduğumuz yeni binamızda aynı zamanda 150 kişilik konferans salonumuz ile müşterilerimizi ağırlayacağımız bir fuaye alanı yer alıyor. Geniş showroom’umuzda müşterilerimize ürünleri deneyimleyecek şekilde gösterebilme, test merkezinde makine ve robotlarımız ile anlık test çalışmaları yapabilme imkanına da sahibiz” diye konuştu.

Yeni binanın, FANUC Türkiye Yenileme Merkezi’nin kapasitesini beş kat artırdığını belirten Yiğit, şöyle devam etti:

“Yenileme Merkezi’ndeki bu genişleme sayesinde aynı anda çok daha fazla müşteriye hizmet sunabileceğiz. Böylece servo motor, sürücü, kart ve teach pendant gibi ürünlerin tamir hizmetlerini daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştırabileceğiz. Yeni binamıza geçişle birlikte temel hedeflerimiz; pazarı daha etkin bir şekilde desteklemek, sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırmak ve sunduğumuz hizmetlerin kalitesini daha da yukarı taşımak olacak. Bu dönüşümle birlikte Türkiye’deki otomasyon ve üretim sektörüne çok daha yüksek standartlarda hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, Türkiye’deki otomasyon sektöründeki büyümeye paralel olarak ürün ve hizmet yelpazemizi de genişletmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde bina çatımıza kuracağımız Güneş Enerjisi Panelleri ile GES sistemine geçerek kendi elektriğini üreten bir yapıya kavuşacağız. Bu sayede BREEAM sertifikası başta olmak üzere birçok çevre dostu yapıyı hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

 


  • Related Posts

    Dijital Sağlık Kongresi, tüm paydaşları bir araya getirdi – Ankara Haber

    2023 yılında kurulan OTC Derneği; sağlık ve teknoloji alanındaki hızlı gelişmeler doğrultusunda, dijital sağlık alanında bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Dijital sağlık ve dijital sağlık okuryazarlığının geleceğini detaylı bir şekilde…

    Erişilebilir dijital kimlik doğrulamada stratejik iş birliği – Ankara Haber

    Finansal teknolojiler sektöründe dijitalleşmenin hız kazanması, kimlik doğrulama süreçlerinde güvenliği ve hızı ön plana çıkardı. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Fraud.com ve İHS Teknoloji, geliştirdikleri Bulut KYC Platformu’nu, PCX iş birliğiyle…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir