
ERP sistemleri, ihracatçı firmaların entegre iş süreçlerini yönetmeleri için en önemli araçlardan biri haline geliyor. Tedarik süreci, üretim, finans, envanter yönetimi, satış gibi birbirine entegre ve kompleks iş süreçlerinin verimli bir şekilde yönetilebilmesinde ERP sistemleri önemli rol oynuyor. İhracat yapan firmalarda özellikle tedarik zinciri yönetimi zorlaşabilirken ERP sistemleri bunun için de süreci daha şeffaf ve takip edilebilir hale getiren çözümler sunuyor.
IAS Canias ERP sistemleri; ihracat yapan firmalara esnek, kişiselleştirilebilir ve entegre çözümler sağlayarak Türkiye’nin büyüyen ihracat hacmine önemli katkılar sunuyor. Canias ERP sistemi, farklı sektörlerde çalışan firmaların ihtiyaçlarını karşılamak için birçok modüler özellik bulunduruyor. Büyüyen ihracat ekosisteminde önemli rol alan KOBİ’lerden büyük ölçekli firmalara kadar geniş bir yelpazeye hizmet veren IAS Canias, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre adapte edebileceği yazılımıyla firmaların süreçlerini en verimli şekilde yönetmesine yardımcı oluyor. IAS Türkiye ve Küreselden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, şu bilgileri verdi:
“İhracat süreçleri genellikle lojistik, döviz kurları, gümrük işlemleri, yasal uyumluluk ve farklı coğrafyalardaki iş operasyonlarının entegrasyonu gibi birçok bağlantılı alanı içeren komplike operasyonlardır. Bu operasyonların birbirine paralel biçimde sorunsuz sürdürülebilmesi için entegre dijital sistemlerin kullanımı kaçınılmazdır. Canias ERP, bu zorlukları yönetmek için geliştirilmiş modüler ve esnek yapısı ile ihracatçı firmaların ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı çözümler üretiyor. Sektöre ve firma büyüklüğüne göre özelleştirilebilir bir yapıya sahip Canias ERP, IoT teknolojisiyle süreç yönetimine esneklik kazandırırken tüm datanın tek bir yerden yönetilmesiyle karar alma süreçlerinin kolaylaşmasına katkıda bulunuyor. IAS’nin kurumsal sürdürülebilirlik modulü (ESM), ihracat hedefleyen işletmelerin bu yoldaki en büyük yol arkadaşı olmaya aday. Enerji, günümüzün öne çıkan konularından bir tanesi ve Avrupa Birliği’nin de bu konuda ciddi kuralları bulunuyor. Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı için ESM kullanacak işletmeler bu modül ile enerji tüketimi ve performans göstergelerini izleyebilir, karbon ayak izini hesaplayarak bunu azaltmak için gerekli önlemleri alabilir ve gerçek zamanlı veri takibiyle sürdürebilir operasyonlar yürütebilirler.”